Od té doby patří k mým oblíbeným jídlům a ráda se k němu vracím. Zvlášť teď na podzim vás příjemně zahřeje a přinese do vašeho domova trochu tepla.
Co si pod názvem Hovězí rendang představit?
Jedná se o pokrm původem z Indonésie, o kterém se tvrdí, že je to jedno z nejchutnějších jídel světa. Pokud ho budete připravovat, ze zbytků pečeně, netrvá příprava tak dlouho, jako když pečete maso přímo na rendang.
Tento pokrm zahrnuje pečené trhané hovězí maso v omáčce, rýži basmati a placky čapátí.
Doba přípravy: 40-60 minut (není to nejkratší doba, ale zaručuji vám, že se budete oblizovat)
Porcí: cca 6
Maso:
2 cibule
2 kousky zázvoru (velké jako palec)
4 stroužky česneku
1 svazek čerstvého koriandru (bez něj to prostě není ono, ale kdo nemá rád, tak ho prostě nedá :))
1-2 čerstvé červené chilli papričky (dle chuti)
1 lžička mleté kurkumy
1/2 lžičky mleté skořice
olivový olej
450 g zbylého pečeného hovězího (můžete přidat i zbylou šťávu z masa)
400 g kokosového mléka
Přílohy:
480 g rýže basmati
placky čapátí k podávání (lze koupit, či doma vyrobit - recept ZDE)
1 limeta k podávání
bílý jogurt k podávání
Postup:
- Oloupanou cibuli, zázvor a česnek dejte se stonky koriandru, chilli, kurkumou a skořicí do robotu. Rozmixujte. Vznikne vám pasta, kterou osmahněte na pánvi s trochou olivového oleje. Smažte asi 15minut, občas promíchejte. Pasta lehce zezlátne.
- Maso natrhejte na vlákna a vmíchejte do pasty v pánvi. Přilijte kokosové mléko, přilijte 200ml vody a zbytek šťávy z masa. Lehce osolte, opepřete.
- Přiveďte směs k varu, poté ztlumte a zlehka vařte 10minut. Omáčka se odvaří a zhoustne.
- Mezitím si uvařte rýži se špetkou soli.
- Čapátí si ohřejte, potřebujeme aby byly vláčné a ohebné.
- Do omáčky nastrouhejte limetkovou kůru a vymačkejte šťávu z půlky limety. Dochuťte rendang dle vlastního vkusu solí a pepřem.
- Podávejte s basmati rýží, posypaný lístky koriandru, s dílkem limety, jogurtem a čapátí.
Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář :) Velmi ráda si ho přečtu.